marielleochnova

Tänkanrens tänkande

Publicerad 2014-02-11 10:21:19 i Allmänt

Människan är utrustad med en väldigt speciell egenskap, egenskapen att kunna tänka. Varför har vi det? Ibland ställer det ju till mer mera än vad det hjälper att kunna tänka. Ibland kanske man tänker på bra saker och helt plötsligt slutar det med otroligt ohälsosamma saker att tänka på.
Jag antar att jag inte är ensam om att kunna sitta och tänka på en sak som hänt under dagen och sedan slutar det med att jag är ute på djupt vatten och tänker på saker som gör att jag mår dåligt, eller så börjar jag tänka på massor av olika saker som ingen kommer att förstå sig på någonsin. Ibland har jag så otroligt dumma tankar att jag inte ens kan tänka mig varför jag tänker på dom.
 
Tänker man någonsin att man tänker då?
Jag tror verkligen inte att man gör det, det känns inte som att man skulle kunna tänka att man tänker, eller man kan ju tänka att " oj vad jag tänker "  men man tänker inte att man tänker på det man tänker för det tänker man ju på.
Man kan ju undra varför man tänker.. Jag tror att tänkande är en viktig del i livet för det är en utveckling och hjärnan är viktig att ha utvecklat för den gör att vi lär oss lätt osv. En tänkande hjärna kan vara både positiv och negativ på många olika saker. Positivt kan det vara för om du jobbar upp tänkandet och hjärnan så blir det lättare att när du tex har en intervju eller liknande kunna svara på frågor på ett bra sätt och kunna föra talan på ett vettigt sett eftersom du är snabbtänkt. Negativt kan det ju vara för att du kanske tänker lite för mycket om du inte haft något att tänka på så du tänker och hamnar inne i dåliga banor. Men varje tanke är en viktig tanke och varje tanke är värd att tänka på det är något man ska ha i åtanke. 
 
Nu får det dock vara slut på tänkandet.
 
 
 

Om

Min profilbild

Marielle Berntxen

Mitt namn är Marielle Berntzen, jag är 22 år gammal och bor i en liten by i skogen ca 7 mil väster om Sundsvall. Jag praktiserar för tillfället som lärare och jag är utbildad fotograf. Jag älskar min hund över allt annat på denna jord, jag älskar även att umgås med kompisar och åka på kryssningar med 100%party. Jag är sprallig, jag är medmänsklig och jag är allmänt snäll trots att jag egentligen vill vara elak och en djävul men det funkar inte så bra som jag hoppats på för att få vara det. Något som också kan vara kul att veta är att jag helt klart suger på att blogga och bloggar ytterst sällan men försöker att blogga oftare och oftare. Det var väl en kort presentation om mig antar jag xD

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela