marielleochnova

7.

Publicerad 2012-05-27 20:26:27 i Allmänt

Sitter just nu hemma hos Simon och latar mig, har nu sommarlov vilket är väldigt trist tycker jag, jag vill inte ha sommarlov. Är dessutom sjuk vilket inte heller är kul, jag hatar att vara sjuk vill hellre springa omkring i stan och fjanta mig. Har egentligen inte så mycket att skriva om faktiskt, vill mest bara säga att jag fortfarande lever trots att när jag hostar så låter det som om jag ska dö :P men hoppas att alla har det bra och hoppas att ni alla har en toppen dag / vecka / sommar :D

6. brännbollsturnering på skolan

Publicerad 2012-05-24 20:25:45 i Allmänt

Idag är det näst sista dagen på skolan. Det är så fruktansvärt tråkigt så jag vill bara gråta floder. Jag kommer sakna alla så fruktansvärt mycket. Visst jag kommer träffa några nästa år men det är ändå så fruktansvärt många jag inte kommer träffa igen och som jag aldrig någonsin vill släppa. Detta år har jag fått så underbart många kompisar som jag totally älskar.

Jag träffade många kompisar detta år som jag är helt otroligt lycklig över att jag träffat. Det är helt sjukt vad mycket människor som betyder något för mig detta året. I just love ya all!
Detta år har jag fått vänner som jag vet inte försvinner, Jag har gjort saker jag verkligen inte trodde jag klarade av och jag har övervunnit mina rädslor, en del av dom lite grann iaf :)
Ingenting av detta skulle jag kunna göra utan mina otroligt härliga kompisar! Jag skulle aldrig någonsin innan kunna tänka mig göra mycket av det jag gjort.

Jag hoppas verkligen att jag kommer ha kontakt med många av er. Skulle inte klara mig utan er <3

Om jag glömt någon nu så ber jag om ursäkt för det, Försökte få med så många som möjligt <3

5. 21 maj 2012

Publicerad 2012-05-21 21:03:27 i Allmänt

Idag har varit en väldigt rolig dag ändå. Trots att jag legat hemma och sjuk. Men jag tackar min Far för att han åkte och köpte hosmedecin till mig idag <3 det kommer rädda denna vecka. Eftersom det är sista veckan vill jag gärna inte ligga sjuk och dö utan jag vill faktiskt vara på skolan.

Idag har jag fotat Kattbäbisar lite snabbt. Några minuter / timmar gamla Katt bäbisar och jag lär följa deras resa från nu tills de blir äldre och ska resa ut till nya hem. Var väldigt intressant att se min bror hålla på med kattbäbisar.Trodde aldrig en sådan dag skulle komma men se här var den xD
Träffade även Ragge idag. Gulleplutten då. Tycker om honom så otroligt, han är en fantastisk hund verkligen. Så genomsnäll :) Tänkte faktiskt trots att jag sagt att bloggen blir mest skrivande bjuda på lite bilder :)



här ser ni då Mor med hennes små bäbisar, Hon är verkligen supertrevlig och bra med dom :)



Denna bild är jag väldigt chockad över och jag kommer länge leva på den. Kattmamman tillåter en annan katt att vara med i närheten och när han gick fram till henne så sa hon inget alls och lät honom nosa på kattungarna och allt. Helt sinnessjukt vackers tyckte jag det var.

kattmamma med bäbisar igen :)


Ragge tyckte att han inte ville bli fotat utan han ville bara pussa på kameran * tur man har uv filter som skyddar lite + solskyddet * xD Han är för go :P



här är en bättre bild på den älskade lilla huskyn :)

----------------------------------

Måste även säga att jag verkligen beklagar sogen till Melissa och Cecilia som tyvärr förlorade två helt underbara hundar. Kan inte vara lätt någonstans och jag lider verkligen med er. Jag bröt ihop när jag fick reda på det. Båda hundarna var helt fantastiskt underbara och tyvärr han jag inte träffa dom tillräckligt mycket men de minnen jag har av dom kommer jag alltid ha kvar och av det jag vet är dom fantastiska.
Jag hoppas verkligen ni tar er igenom detta och om någon av er behöver finns jag här som stöd, för att hitta på något för att försöka hjälpa er på andra tankar. Jag finns här för er båda.

Det är alltid jobbigt när man förlorar någon nära, Det är aldrig lätt och det blir inte bättre med tiden. Däremot lär man sig hantera det och leva med det och det blir lättare. Tankarna och platsen i hjärtat kommer de alltid att ha och ingen kommer någonsin kunna ta deras plats. aldrig någonsin. Jag vet att det är jobbigt just nu men var stark och tänk på att ni har folk omkring er som finns här för er. Ni kommer klara er <3

--------
Nu ska jag gå och göra mig klar för sängen för jag tänker gå på skolan imorgon iavsett vad för nu har jag hostmedecin :D

4

Publicerad 2012-05-18 14:06:38 i Allmänt

Idag har vi varit ute och blivit borstade, eller jag borstade Nova och hon bara myste, Det är skönt med en hund som älskar att bli borstad :D Hon gör allt så enkelt då :P Dock så är hon jobbig just nu eftersom hon älskar att vara up i folk och bli klappad men så fort du tittar på henne så får du fullt med hår över dig.

Jag är fortfarande sjuk vilket kanske inte alls är så där jätte super roligt. Men det är chill, har bara fruktansvärt ont i halsen och kan knappt prata, har dessutom inte sovit något allt nästan. Sov 3 timmar imorse men annars har jag ej sovit något eftersom jag hostat och inte kunnat somna . Inte så super roligt men det funkar väl antar jag.

Trots att jag ligger hemma och är super dålig så har jag lyckats tvätta 3 tvättmaskiner, jag har lyckats gjort en ordentligt frukost till skillnad från vad jag brukar äta till frukost och det märks nu att man tvättat hela dagen och att jag egentligen inte har ork till det. Min kropp säger ifrån väldigt hårt just nu så jag tänker för en gångs skull lyssna på den och gå och lgga mig och kolla på film. hörs hej :)

3

Publicerad 2012-05-16 13:41:54 i Allmänt

Idag 16 maj.

Har nyss varit ute och tränat med Nova och Ragge, Ragge är min brors hund och han är en alaskan hyskey som är helt sinnessjukt mysig men som har väldigt mycket energi. Han verkar väldigt ovan allt som har med träning att göra men är väldigt lättlärd.

Idag var vi ute och tränade jag med Nova och gick mest igenom de trix hon kan och bara hade det trevligt. Sedan tränade jag med Ragge en stund och Självklart blev uppmärksamhetsh***n Nova avundsjuk och ville vara med så helt plötsligt står jag där och tricktränar med två hunder samtidigt och känner att på något sätt gick det ändå bra. När jag sa till Ragge vad han skulle göra så gjorde Nova också det och både fick godis :P

Efter att vi tränade lite så så fick Nova hoppa lite eftersom det är en favoritsysla hon har. Hon klarade sig gallant och efter det tänkte jag att jag skulle träna Ragge i att hoppa med och det gick utan problem det med. Han förstog väldigt snabbt vad det var han skulle göra :)

det är så kul att se dom två tillsammans. Dom har börjar gjort allt tillsammans så när jag tränar med Nova vill Ragge vara med och tvärtom. Och det är så kul attt se när dom förstår :D

Jag önskar jag hade haft en bild att visa er då dom båda hoppar samtidigt över hindrena, Det såg ruskigt kul ut måste jag säga :)

2

Publicerad 2012-05-16 13:36:34 i Allmänt

Nova, vem är det ?
Nova är en hund som är väldigt mycket hund, Hon är en enmans hund och hon lyssnar bäst om du låter bli att höja rösten och pratar lungt och pushar henne. Hon älskar att hoppa och trickträna och fungerar bäst då man använder klicker.
Hon är en hund som älskar att kasta boll eller att jag ska kasta boll åt henne och hon får hämta den. Hon älskar även att vara ute och springa bredvid cykeln på somrarna och det är super roligt att få träffa kossor och andra djur tycker hon.
Hon kan vara väldigt dominant om hon träffar hundar om man inte visar att man klarar av situvationen. Då är hon snabb på att ta på sig rollen som " ledare" men det funkar som sagt var bra så länge man själv visar att jag har koll du behöver inte oroa dig för någonting alls.

När det gäller människor så älskar hon människor, Hon älskar att bli klappad och hon älskar att bara ligga och mysa och vara nära.

Hon är en sådan hund som kan ligga och sova i soffan i flera dagar och sedan vara ute och springa utan problem.
dock kan hon ibland vara väldigt tjurig och  bli döv och bara gå åt sitt egna håll.

Hon är en hund som under dessa 2,5 år jag haft henne har hon fått mig att svära, skratta, gråta och i princip allt en hund kan få en att göra. Hon är helt perfekt tycker jag och jag älskar henne otroligt mycket. Det är verkligen den perfekta första hunden att ha och hon har verkligen höjt mitt självförtroende då det gäller hundar :)

---------

Marielle då, Vem är hon?
Jadu det kommer ni nog lära er när ni läser denna blogg lite mera :P Jag har inte så mycket att säga om mig själv så :D

1

Publicerad 2012-05-15 22:40:44 i Allmänt

Hej alla glada läsare vilket förmodligen inte är många alls vilket jag självklart förstår eftersom jag startade denna blogg idag :) jag ska väl berätta lite om mig själv då eftersom det är en klassiker och alltid bra att göra det :) jag som skriver heter marielle berntzen och kommer ifrån ett ställe som heter torpshammar och detta lilla ställe ligger si sådär 6 min väster om staden Sundsvall. Jag är 20 år gammal, jag är av det ovilliga könet. Jag älskar allt som hat med fotografering att göra och har just nu en utställning på kulturmagasinet i Sundsvall där jag stället ut bilder tillsammans med min klass och journalist klassen. Jag kanske borde berätta vart jag pluggar med nu när vi ändå är inne på det spåret, jag pluggar då på Ålsta folkhögskola som ligger i fränsta ca en mil ifrån där jag bor. Jag pluggar då på allmän linje + foto.

Men varför skaffade jag mig då en ny blogg? Jo det är såhär att jag har endast haft foto bloggar och kände för att jag ville ha en blogg att skriva lite om min vardag i med eftersom dem är så otroligt intressant oO men jag ville även skriva lite om vad jag och min älskade vovve har för oss var dag med och lite tankar osv och tänkte att det var dags att skaffa en blogg endast för skrivande :)

Min hund då, vem är det? Jo förstår ni min hund är en blandras, hon har raserna golden jämte och gråhund i sig, hon är mellanstor. Hon har en av och på knapp så ibland är hon väldigt sprungit och ibland vill hon bara sova :) men hon är helt fantastisk ska ta ett inlägg och skriva mer om henne där jag verkligen visar vem hon är :)

Nu får ni inte så mycket mer bloggande då jag är trött och skriver ifrån mobilen. Bloggar mer förmodligen imorgon :)

Om

Min profilbild

Marielle Berntxen

Mitt namn är Marielle Berntzen, jag är 22 år gammal och bor i en liten by i skogen ca 7 mil väster om Sundsvall. Jag praktiserar för tillfället som lärare och jag är utbildad fotograf. Jag älskar min hund över allt annat på denna jord, jag älskar även att umgås med kompisar och åka på kryssningar med 100%party. Jag är sprallig, jag är medmänsklig och jag är allmänt snäll trots att jag egentligen vill vara elak och en djävul men det funkar inte så bra som jag hoppats på för att få vara det. Något som också kan vara kul att veta är att jag helt klart suger på att blogga och bloggar ytterst sällan men försöker att blogga oftare och oftare. Det var väl en kort presentation om mig antar jag xD

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela